Vi må snakke om

Musahar-folket

Musahar-folket mangler rent vann, skole og utdanning til barna. Folket spiser det de finner på bakken som mus, rotter, snegler og skorpioner, men nå har flere fått en ny hverdag og kommet til tro.

I en liten landsbyen i Nepal med rundt 300 innbyggere besøker vi Musahar-folket. Folket er utstøtt fra samfunnet og er et lavkaste folk. Det betyr at ingen vil ha noe med dem å gjøre. Alt de tar på blir sett på som skittent. Ingen mennesker vil ta på noe som en Musahar har tatt på. Her mangler de alt. De mangler rent vann, skole og utdanning til barna.

De kan ikke ha sin egen eiendom. Det er staten som eier alt og de kan når som helst bli kastet ut.

Den lokal misjonæren Jay Prakash, som mottar støtte gjennom misjonsorganisasjonen Troens Bevis Verdens Evangelisering, forteller nå hvordan flere blant Musahar-folket har begynt å få håp og en bedre hverdag.

– De siste to årene har vi jobbet tett for å bedre forholdene, og for å fortelle dem om den kristne tro. Nå har tre familier her blitt kristne. Vi støtter befolkningen her på forskjellige måter. For eksempel hjelper vi dem med gratis skolegang til barna. Vi har et mål om at 100 personer skal bli kristne i løpet av de neste ti årene. Vi ber om at dette skal skje, sier han.

Jay Prakash

Musahar betyr mus. Folket har ingen penger til mat, så de lever av det som er på bakken.

– De spiser mus, rotter, snegler og skorpioner, forteller Glenn Tønnessen som arbeider i Troens Bevis Verdens Evangelisering. Han har besøkt Musahar-folket i Nepal

En en av dem som har blitt en kristen etter et møte med den lokale misjonæren er Sakunti Sada.

– Jeg hadde det ikke bra. Livet var vanskelig. Så møtte jeg misjonæren som ba for meg. Etter det fikk jeg det bedre. Nå lever jeg et lykkelig liv i tro, sier Sakunti.

Hennes mann ble også en kristen. Nå føler de seg ikke lenger forkastet.

Mennene må reise til India for å få seg jobb. Mange familier blir derfor ufrivillig splittet.

– De får ingen jobb her fordi de er kastet ut av samfunnet. På den måten skilles mennene ufrivillig fra sin familie. Barna skilles fra sin kjære pappa.

Glenn Tønnessen besøker Musahar-folket i Nepal

Musahar-folket er konservative, de fleste er hinduister. Men nå har et folkeslag som har følt seg utelatt, begynt å få håpet tilbake. Dette er et av flere kastesamfunn som har fått en bedre hverdag gjennom Aksjon Ingen Utelatt.

– Ved å støtte Aksjon Ingen Utelatt, kan du være den som sender ut en lokal misjonær til steder der ingen andre vil gå, avslutter Glenn Tønnessen.

Støtt aksjonen

Start en menighet

Hjelp en lokal misjonær til å starte menigheter i områder med få eller ingen kristne, og bidra til at den kristne tro kommer frem til utstøtte grupper.