Vi må snakke om

Badi-folket

Badi-folket blir lært opp av sine foreldre til å leve i prostitusjon for å tjene penger, men gjennom Aksjon Ingen Utelatt – har flere fått en bedre hverdag, nytt håp og troen på Jesus.

Etter 11 timer på humpete grusveier, ankommer Glenn Tønnessen fra Troens Bevis som er organisasjonen som står bak Aksjon Ingen Utelatt, bydelen Chainpur i Nepal hvor Badi-folket holder til. Her møter han et folk som har blitt trakassert og har levd under uverdige forhold i lang tid, men nå begynner hverdagen å bli bedre for flere.

– De kalles «de utstøtte, blant de utstøtte». Ingen vil ta eller røre noe som en Badi har tatt på eller vært borti. De har rett og slett levd et uverdig liv, sier Glenn Tønnessen.

En helt uvirkelig tanke for oss alle, men som faktisk er en realitet for barna i Badi-folket, er at de blir lært opp av sine foreldre til å leve i prostitusjon for å tjene penger.

– Sånn vil vi ikke ha det, sier Glenn Tønnessen.

Glenn Tønnessen møter Badi-folket i Chainpur.
Glenn Tønnessen møter Badi-folket i Chainpur.

Aksjon Ingen Utelatt hjelper lokale kristne til å dele tro i land og områder der det finnes få kristne, og der andre religioner står sterkt.

For tre år siden kom den lokale misjonæren Ramesh Magar til Chainpur. Med seg hadde han et bibelsk selvstudium som gir en grunnleggende innføring i den kristne tro. Kurset er tilpasset ulike kulturer og tilrettelagt for å nå alle. Det er komplett med bibelvers og kan derfor brukes uten å eie en bibel.

Flere fra Badi-folket har gjennomført dette kurset som har gitt dem både håp og hjulpet dem å finne sin tro på Jesus.

– Jeg har fått muligheten til å dele ut grunnkurset her i Chainpur. I løpet av de siste tre årene har fire Badi-familier blitt en kristen, sier Ramesh.

I hans egen menighet i Chainpur har 19 personer blitt kristne med hjelp av kurset. Men Ramesh Magar har større ambisjoner for de neste fem årene, og han trenger din hjelp.

Ramesh Magar i Chainpur 2022.
Ramesh Magar i Chainpur 2022.
Sunil Baadi har blitt mer selvsikker etter at han ble en kristen.

Ramesh Magar ønsker å komme enda tettere på befolkningen og håper at minst 50 mennesker blant Badi-folket finner Jesus i løpet av de neste fem årene. Han har startet tre menigheter på fire år. Målet er å starte én menighet i hver landsby i regionen Far Western Nepal.

18 år gamle Sunil Baadi er en av dem som har blitt en kristen gjennom arbeidet til misjonæren Ramesh. Sunil tilhører det utstøtte Badi-folket og bor i et eget lite samfunn i utkanten av bydelen Chainpur i Nepal.

– Før Jesus kom inn i livet mitt følte jeg meg verdiløs. Alle gjorde narr av meg og behandlet meg dårlig. Da jeg fikk tildelt det bibelkurset ble det virkelig et nytt liv for meg, sier Sunil Baadi og legger til:

– Dette har gjort meg mye sterkere og mer selvsikker på min verdi. Jeg bekymrer meg ikke lenger for hva andre tenker om meg, eller min familie. Jesus har gjort livet mitt mye bedre enn noengang, sier 18 år gamle Sunil Baadi.

Start en menighet

Støtte en lokal misjonær, og start en menighet der det ikke finnes en.