Vi må snakke om

Mukta Kamaiya-folket

Mukta Kamaiya-folket i Nepal har levd under stor fattigdom. For fem år siden kom en lokal misjonær til en landsby der Mukta Kamaiya-folk bodde. Det har forandret hverdagen til det bedre for mange av dem.

– Vi har boret ni brønner her i denne byen. På grunn av disse brønnene kan vi nå selge frukt, planter, og andre grønnsaker som vi dyrker, forteller den lokale misjonæren, Vaskar Adhikari.

For fem år siden ankom Vaskar til en liten landsby i Nepal. Her møter han et tidligere slavefolk kalt, Mukta Kamaiya, som betyr frigitt slave. Folket her lever under stor fattigdom. Han møter et folk som hverken har mat eller arbeid.

Det er ingen kristne eller menigheter i området. Men for tre år siden begynte man å borre de første brønnene i landsbyen. Det har vært til at folket har fått en bedre hverdag og ført til at mange har blitt en kristen.

Vaskar Adhikari

Glenn Tønnessen som arbeider i Troens Bevis som er organisasjonen bak Aksjon Ingen Utelatt har besøkt landsbyen.

– Egentlig så levde folket uten håp. Jeg fikk lov til å besøke dette området to år etter, altså for tre år siden. Da var de i gang med å borre de første brønnene. Det er etablert en kirke med 30 mennesker. Jeg ser at området har begynt å få litt liv, og håp.

– Bare siden jeg sist var her for tre år siden, så har menigheten tredobles. Det er stor avkastning av støtten som gis til lokale misjonærer. Jeg ser det med mine egne øyner. Langt ute på landsbygda, oppsummerer Glenn Tønnessen.

Manju var den første kristne av Mukta Kamaiya-folket i denne byen. Nå er Manju blitt leder for menigheten her.

– Disse brønnene har hjulpet oss mye i misjonsarbeidet. På grunn av vannet fra brønnene har vi mat og drikke. Menigheten har blitt et sentrum for håp blant Mukta Kamaiya. De siste årene har menigheten vokst til om lag 90 personer, sier Manju.

I denne landsbyen har vannet skapt nytt håp, liv og det ble misjonærens vei inn i området. Med din støtte kan du dele den kristne tro med mange mennesker som fortsatt ikke har tilgang til en bibel, kirke eller har hørt om den kristne tro.

Støtt aksjonen

Start en menighet

Hjelp en lokal misjonær til å starte menigheter i områder med få eller ingen kristne, og bidra til at den kristne tro kommer frem til utstøtte grupper.