Tina rydder og selger

Tina rydder og selger

for barn i Uganda

for barn i Uganda

På tre måneder har Tina Engedal Spilde solgt brukte ting og samlet inn 30 000 kroner til Aksjon Ingen Utelatt.

Camilla Stueli og Tina Engedal Spilde
Tina Engedal Spilde (t.h.) og Camilla Stueli forteller om hvordan salg av brukte ting har tatt helt av.

Da Tina Engedal Spilde fra Lyngdal i september leste en artikkel i Avisen Agder om den nye omsorgsbyen som Aksjon Ingen Utelatt bygger for barn med funksjonsnedsettelser i Uganda, fikk hun en idé. Ved å legge ut brukte ting for salg på forskjellige nettsider, som finn.no, tise.no og bookis.no, var målet hennes å få sponset en leilighet til 25 000 kroner til ett av barna på senteret før jul.

– Det som har skjedd er at det har tatt helt av, sier Tina.

– Innen første desember har jeg fått inn 30 000 kroner, og jeg har fremdeles over 300 ting liggende ute som går ganske kjapt, forteller hun.

Hvor får du det du selger?

– Jeg har ryddet i eget hus, men har også fått bruktgjenstander fra venner og kjente som gjerne gir til en god sak. Det er alt fra vaser, koppesett, klær og sportsutstyr. I dag fikk jeg faktisk to el-sykler fra ei venninne og hennes mann som ville at salget skulle gå til aksjonen.

Denne idéen har spredd seg videre, og Tina sin venninne, Camilla Stueli, ble smittet av dette initiativet da de var en gjeng med lokale venninner på Kvinner i Nettverk sin konferanse på Oslo Convention Center i oktober. Der fikk hun høre om Aksjon Ingen Utelatt og hva Tina holdt på med.

– Da jeg kom hjem fra konferansen ble jeg like entusiastisk som Tina, forteller Camilla, som bor på Gyland.

– Jeg har blant annet solgt tre taksstaller for biler, og andre ting vi ikke trenger. Dette er veldig inspirerende å få være med på, samtidig som det gir et godt påskudd til å få ryddet opp og ut av huset og garasjen, ler hun.

Se skisser av omsorgsbyen som bygges i Uganda:

Tina forteller at noe som er viktig når en skal selge på nett, er at en prøver å ta gode bilder av det som skal legges ut for salg.

– Jeg har en fantastisk venninne som bare passer alle klær, og hun stiller gjerne som modell. Så jeg tenker at gode bilder er noe av nøkkelen til å få solgt på nett. Og det meste som jeg selger, er heller ikke dyre ting, men til sammen blir det jo noe.

Da salget har tatt slik av, og Tina ser at dette er noe hun gjerne vil fortsette med, har hun fått opprettet en Facebook-side.

– Slik kan alle nå se hva inntekten av det de gir går til, samtidig som det jo nå blir litt mer offisielt at jeg samler inn til Aksjon Ingen Utelatt. Dette er skikkelig gøy og gir meg bare så mye tilbake, understreker hun.

– Jeg oppfordrer alle til å rydde gjennom hus og garasje, og enten selge det selv til inntekt til Dina-stiftelsen, eller donere det til Rydd og selg for Dina.

Sjekke ut Tinas giverprosjekt på Facebook siden: Rydd og selg for Dina

Du kan bidra

Du kan også gi nytt liv og nye muligheter til barn med funksjonsnedsettelser og deres familier som bor i slumområder i Uganda. Fyll ut skjema, eller støtt aksjonen på andre måter.