Åpnet omsorgsby

Åpnet omsorgsby

i Uganda

for barn med funksjonsnedsettelse

Siden 2022 har Aksjon Ingen Utelatt samlet inn penger til å bygge opp en omsorgsby for barn med funksjonsnedsettelse i Uganda. Lørdag 20. januar ble en markeringsdag hvor senteret ble offisielt åpnet. Se opptak fra en gripende åpningssermoni og LIVE-sendingen under.

– Vi er enormt takknemlige for den enorme innsatsen og givergleden mange i hele Norge har bidratt med for å gjøre dette mulig, sier Rune Edvardsen, daglig leder for Troens Bevis Verdens Evangelisering og Dina-stiftelsen.

Aksjon Ingen Utelatt av Troens Bevis og Dina-stiftelsen samler inn penger til å kunne bygge ferdig omsorgsbyen. Byen bygges i Mpigi, cirka 37 km fra hovedstaden Kampala. Her skal man skape et samfunn uten diskriminering. De to siste årene har Rune Edvardsen jobbet intenst med å få på plass en omsorgsby for en gruppe barn som har vært oversett i Uganda.

Foto: Rune og Sølvi Edvardsen.
Rune Edvardsen og kona Sølvi er i Uganda i forbindelse med åpningen av omsorgsbyen.

Dette prosjektet er helt unikt i store deler av Afrika, og under den offisielle åpningen 20. januar, fikk vi besøk av flere ambassadører, representanter fra myndigheter, artister og nordmenn, og de som har vært aktive for at dette skal lykkes, forteller Rune Edvardsen.

Denne historiske åpningen kan du se på sosiale medier: www.facebook.com/troensbevis

Olaug Vervik Bollestad og Rune Edvardsen på åpningssermoni for omsorgsbyen 20. januar 2024.

42 av de 204 leilighetene er innflytningsklare og de første barna flyttet inn i januar i år. 

– De fleste av dem som flytter inn er funnet under helt forferdelige forhold i slumområder med sterk omsorgssvikt. Nå kan vi gi dem et verdig liv, samtidig som vi formidler verdien av alle menneskeliv da denne omsorgsbyen har fått store oppslag i både nasjonale og sosiale medier her i Uganda.

Se bilder av omsorgsbyen som åpnet lørdag 20. januar!

25 barn trenger hjelp nå!

Lokalbefolkningen i Mpigi har akkurat funnet 25 barn med fuksjonsnedsettelse rett i nærheten av omsorgsbyen. Flere av barna er i kritisk tilstand og risikere å dø om kort tid.

Foto: Barn i slummen som trenger hjelp.
Et av barna som trenger hjelp nå!

– Grunnen til at lokalbefolkningen orienterer oss om disse barna, er at de har hørt om omsorgsbyen vi har åpnet. Omsorgsbyen har på mange måter blitt en «siste mulighet» for foreldre og slektninger som er i ferd med å miste barnet sitt, forteller Edvardsen.

– Det er derfor et akutt behov for 7500 kroner per barn for å kunne gi dem nødvendig helsehjelp, klær og inventar for å ferdigstille boligene så de kan flytte raskest mulig inn i omsorgsbyen.

Hjelp barna

Støttekonto 3000.37.32750