Foto: Kinesisk flaggFoto: Kinesisk flagg

Vårt arbeid i Kina

Kina ligger i Øst-Asia og er verdens største land både i areal og befolkning. Med 1,4 milliarder mennesker, hvor en stor andel er under 30 år, er landet et av de mest folkerike i verden. Kina deler grenser med 14 andre land, inkludert Russland, India og Pakistan.

Kina har et komplekst forhold til det internasjonale samfunnet, særlig når det gjelder menneskerettigheter og religionsfrihet. Landet styres av det kinesiske kommunistpartiet (KKP) i et enpartisystem, og politisk opposisjon er forbudt. Selv om Kina formelt sett har religionsfrihet, er religiøse aktiviteter som ikke er godkjent av staten underlagt strenge restriksjoner. Alle religiøse aktiviteter må godkjennes og registreres gjennom statlige organer, noe som tvinger mange kirker til å operere utenfor statens kontroll – såkalte husmenigheter eller underjordiske kirker.

Mange kirker, spesielt de som ikke er registrert hos staten, møter trusler om stenging og fengsling av pastorer og ledere. Kristne som deltar i kirker som ikke er registrert eller godkjent av staten, risikerer også arrestasjoner, fengsling eller andre straffetiltak. I tillegg finnes det lover som forbyr barn under 18 år å delta i religiøse aktiviteter, noe som gjør det vanskelig for yngre generasjoner å lære om og praktisere troen. I de siste årene har kinesiske myndigheter økt overvåkingen av religiøse grupper og bruker avansert teknologi som ansiktsgjenkjenning og internett-overvåkning for å identifisere og forfølge de som driver uregistrerte kirker. Dette gjør det enda mer utfordrende for kristne i landet.

Til tross for de strenge restriksjonene har kristendommens tilstedeværelse i Kina vokst betydelig de siste tiårene. Det er både katolikker og protestanter i Kina, men protestantismen har hatt den største veksten.

Ingen Utelatt sitt arbeid

Det strenge regimet gjør at lokale misjonærer spiller en helt avgjørende rolle for evangeliseringen i Kina. Ingen Utelatt gir støtte til kinesiske misjonærer som opererer utenfor statens kontroll. Disse misjonærene arbeider diskret, ofte under stor risiko. De sprer evangeliet i små grupper og personlige samtaler, og de hjelper til med å starte underjordiske menigheter. Målet til misjonærene er å starte nye fellesskap der kristne og nye troende kan samles og vokse i troen. Ved å starte husmenigheter og underjordiske kirker, gir de de kristne et sted der de kan finne styrke, trøst og åndelig støtte. Misjonærene gjør det mulig for andre kristne å leve ut troen i et land hvor dette kan være farlig.

Støtten til de kinesiske misjonærene avsluttes som regel etter fem år. Misjonæren må innen den tid være selvstendig og kunne fortsette arbeidet uten økonomisk støtte. Støtten går da videre til en ny misjonær i Kina.

Relaterte nyheter

248 misjonærer mottar støtte akkurat nå

i Kina

Religion i Kina

2.5% kristne

15.9% buddhister

0.5% hinduer

73.6% folkereligioner

Kilde: Joshua Project

Støtt arbeidet

Støtt arbeidet og gjør en forandring.

Del siden