få fradrag på gaver

Skattefradrag

Skattefradrag

Privatpersoner og bedrifter har rett på fradrag på sine bidrag til Aksjon Ingen Utelatt.

For å få inntektsfradrag (tidl. kalt skattefradrag) må gavene være på mellom 500 kroner og 25 000 kroner. Det maksimale inntektsfradraget gjelder totalt for det du gir til frivillige organisasjoner. Det maksimale fradraget som du kan få bestemmes av Regjeringen, og kan endre seg fra år til år.

Ektefeller har hvert sitt maksimalbeløp. Til sammen kan altså ektepar få 50 000 kroner i fradrag.

Alle bidrag må være på konto konto innen 31. desember for å få inntektsfradraget det aktuelle året.

Sørg for at du får fradraget

For å få inntektsfradrag må vi innberette ditt bidrag til Skattemyndighetene. For å utføre denne oppgaven trenger vi ditt fødselsnummer (11 siffer) eller bedriftens organisasjonsnummer.

Logg deg inn på MinSide for å oppgi ditt fødselsnummer. Bedrifter kan sende organisasjonsnummer på epost til post(at)ingenutelatt.no.

Dersom vi har fødselsnummeret ditt, går innmeldingen av gaver automatisk. Gavebeløp kommer da ferdig utfylt på selvangivelsen.

Noen gaver gir ikke fradrag

Dessverre gis det ikke automatisk inntektsfradrag på gaver gitt via Facebook. Det er fordi vi ikke mottar nok personopplysninger om giver av gaven for å kunne innberette gaven til Skattemyndighetene.

På gaver som gis i forbindelse med bursdag, bryllup eller begravelse/bisettelse går inntektsfradraget til jubilant, brudepar eller nærmeste pårørende. Dette er fordi gaven i utgangspunktet ble gitt til bursdagsbarnet, og deretter videre til oss. Det vil si at dersom du gir en gave til Aksjon Ingen Utelatt i forbindelse med en bursdag, er det bursdagsbarnet som får fradraget.

Andre innsamlinger er ikke fradragsberettiget. I silke tilfeller er det også andre mennesker som har bidratt, og det blir da feil å gi fradraget til initiativtaker.

Det mottas heller ikke inntektsfradrag for gaver som gis anonymt.